Dayalbagh Educational Insitute

The Third International Conference on
Dayalbagh Science of Consciousness

Tentative Programme

GermanyIndiaDurationSpeakers and Chairs

8:00-8:15 am

11:30-11:45 am

15 min

Prof. Anand Srivastav, Organizer DSC 2021, Kiel University: Welcome & Introduction Prof. Anna Margaretha Horatschek, Co-Chair DSC 2021, Kiel University:

Welcome & Introduction to DSC 2021

Morning Session

Section 1: THEME STATEMENTS

GermanyIndiaDurationSpeakers and Chairs

8:15-8:25 am

11:45-11:55 am

10 min

Chair: Prof. Anna Margaretha Horatschek, Kiel
Impulse Statement & Introduction of Dr. Christine Mann

8:25-8:45 am

11:55-12:15 pm

20 min

Dr. Christine Mann, Munich
Is “das Geistige” the Basis of the World?

8:45-8:55 am

12:15-12:25 pm

10 min

Chair: Prof. Anand Srivastav, Kiel
Impulse Statement & Intro of Prof. Mojib Latif

8:55-9:15 am

12:25-12:45 pm

20 min

Prof. Mojib Latif, Helmholtz Center for Ocean Research
GEOMAR, Kiel
The Challenge of Long-Term Climate Change

9:15-9:25 am

12:45-12:55 pm

10 min

Q&A for both lectures

Section 2: VISION TALK

GermanyIndiaDurationSpeakers and Chairs

9:25-9:30 am

12:55-13:00 pm

5 min

Chair: Prof. Anand Srivastav, Kiel
Introduction of Prof. Prem Saran Satsangi

9:30-10:15 am

13.00-13:45 pm

45 min

Revered Prof. Prem Saran Satsangi, Emeritus Chair DSC-2021 &
Chairman ACE, Dayalbagh Educational Institute (DEI)

Deemed to be University, Agra
TBA

10:15-10:25 am

13:45-13:55 pm

10 min

Q&A

10:25-10:35 am

13:55-14:05 pm

10 min

BREAK
(movie selected by DEI)

Section 3: CONSCIOUSNESS STUDIES AND RELIGION

GermanyIndiaDurationSpeakers and Chairs

10:35-10:40 am

14:05-14:10 pm

5 min

Chair: Prof. Anna Margaretha Horatschek, Kiel
Introduction of N.N.

10:40-11:00 am

14:10-14:30 pm

20 min

N.N.

TBA.

11:00-11:05 am

14:30-14:35 pm

5 min

Chair: Prof. Anna Margaretha Horatschek, Kiel
Introduction of Prof. Andreas Müller

11:05-11:25 am

14:35-14:55 pm

20 min

Prof. Andreas Müller, Kiel
Beyond Consciousness - Paths of Christian Mysticism in Late Antiquity

11:25-11:35 am

14:55-15:05 pm

10 min

Q&A for both lectures

11:35-11:45 am

15:05-15:15 pm

10 min

Chair: Prof. Anand Srivastav, Kiel
Consensus Building DSC 2022

11:45-15:15 pm

15:15-18:45 pm

3:30 hours

BREAK

Evening Session

Section 4: INVITED TALKS - CONSCIOUSNESS STUDIES IN INTER- AND TRANS-DISCIPLINARY PERSPECTIVES

GermanyIndiaDurationSpeakers and Chairs

15:15-15:25 pm

18:45-18:55 pm

10 min

Chair: Prof. Anna Margaretha Horatschek, Kiel
Introduction of Invited Speakers

15:25-15:55 pm

18:55-19:25 pm

30 min. (3x10 min)

Dr. Dayal Pyari Srivastava, DEI
Scientific Aptitude, Logical Reasoning and Consciousness
Dr. Bani Dayal Dhir, DEI
Sharan Ashram Ka Sapoot : Interpretation from Literary- Consciousness Perspectives

15:55-16:05 pm

19:25-19:35 pm

10 min

Q&A for all lectures

16.05-16.10 pm

19.35-19.40 pm

5 min

BREAK

Section 5: CONSCIOUSNESS STUDIES IN SCIENCE AND MEDICINE

GermanyIndiaDurationSpeakers and Chairs

16:10-16:15 pm

19:40-19:45 pm

5 min

Chair: Prof. Anand Srivastav, Kiel
Introduction of Prof. Ulrich Stephani

16:15-16:35 pm

19:45-20:05 pm

20 min

Prof. Ulrich Stephani, Kiel

Consciousness - Approach with Epileptology

16:35-16:45 pm 

20:05-20:15 pm

10 min

Chair: Prof. Wolfgang Duschl, Kiel
Impulse Statement & Intro of Prof. Reinhard Blutner

16:45-17:05 pm

20:15-20:35 pm

20 min

Prof. Reinhard Blutner, Berlin & Amsterdam
Complementarity and Quantum Cognition

17:05-17:15 pm

20:35-20:45 pm

10 min

Q&A for both lectures

17:15-17:30 pm

20:45-21:00 pm

15 min

BREAK
Movie to be selected by DEI

Section 6: CONSCIOUSNESS STUDIES AND CULTURAL CONTEXTS

GermanyIndiaDurationSpeakers and Chairs

17:30-17:40 pm

21:00-21:10 pm

10 min

Chair: Prof. Rocco Gennaro, University of Southern Indiana, USA
Impulse Statement & Intro of Prof. Ralph Yarrow
(11:30 am in Indiana, USA)

17:40-18:00 pm

21:10-21:30 pm

20 min

Prof. Ralph Yarrow, University of East Anglia, UK
I am where it is: Improvisation and Consciousness – Some Recent
Links

18:00-18:05 pm

21:30-21:35 pm

5 min

Chair: Prof. Rocco Gennaro, University of Southern Indiana, USA

Introduction of Prof. Martin Krieger

18:05-18:25 pm

21:35-21:55 pm

20 min

Prof. Martin Krieger, Kiel
On the Way Towards an Indo-German Consciousness. The Discovery of Ancient India in Germany

18:25-18:30 pm 

21:55-22:00 pm

5 min

Chair: Prof. Rocco Gennaro, University of Southern Indiana, USA
Introduction of Prof. Mark Juergensmeyer

18:30-18:50 pm

22:00-22:20 pm

20 min

Prof. Mark Juergensmeyer, UC Santa Barbara, USA

The Social Study of Alternative Realities (9.30am in California, USA)

18:50-19:05 pm

22:20-22:35 pm

15 min

Q&A for three lectures

19:05-19:15 pm

22:35-22:45 pm

10 min

BREAK

19:15-20:00 pm

22:45-23:30 pm

45 min

Panel Discussion

Chair: Prof. J. K. Verma, DEI, Agra

Co-chairs: Prof. K. Soami Daya, DEI, Agra, Prof. Gurpyari Jandial, DEI, Agra

Panelists: Blutner, Horatschek, Juergensmeyer, Krieger, Latif, Mann, Müller, Stephani, Yarrow

20:00-20:10 pm

23:30-23:40 pm

10 min

Revered Prof. Prem Saran Satsangi
Summary Consideration and Outlook 

20:10-20:25 pm

23:40-23:50 pm

10 min

Chairs: Prof. K.S. Daya, DEI, Agra,  Dr. Apurva Narayan, University of
Waterloo, Canada, and University of British Columbia, Canada

Best Paper & Best Poster Awards (Donated by DRSAE and AAFDEI - Europe)

Section 7: CONTRIBUTED TALKS AND POSTERS

GermanyIndiaDurationSpeakers and Chairs

20:25-22:05 pm

23:50pm-01:30 am

100 min

Chairs: Prof. K.S. Daya, DEI; Dr. Apurva Narayan, University of Waterloo
Contributed Talks: 10 talks à 10 minutes 
List of talks.

22:05-22:15 pm

01:30am-01:40am

10 min

LEAVE-TAKING of Chairs and Organizers at Dayalbagh, Kiel, and Waterloo

Designed with by the Multimedia Team, Dayalbagh Educational Institute, Dayalbagh, Agra, in
Copyright © 2021 Dayalbagh Science of Consciousness. All rights reserved.